Grekisk Honung

Honung stöder livet självt, precis som bin stöder livet och planetens biologiska mångfald. Råmaterialet för produktion av honung av biet är nektar.

Smaken av honung varierar beroende på vilken växt den extraherades från. Det varierar från intensivt söt till bitter. Det kan ha en mild smak eller vara surt och frätande. Det kan vara lite doftande till mycket doftande. Allt beror på källan till nektar, men också på honungens kvalitet.

Konsumtion av honung hjälper till att återhämta hälsan snabbare vid anemi på grund av det järn det innehåller. Honung hjälper avsevärt vid snabbare metabolism av alkohol, vilket leder till att man blir av med berusningstillståndet snabbare. Honung har ett högt innehåll av kolin, vilket särskilt hjälper människor som lider av förstoppning på grund av stillasittande arbete. Honung har antimikrobiell aktivitet och förhindrar tillväxt av bakterier och andra patogener. Det är användbart för att läka och rengöra eller desinficera sår.

 

Varför grekisk honung?
Grekland är ett land med särskilda biodlingsintressen och stor biodlingstradition och kunskap:

Det klassificeras i ett av de rikaste länderna i världen med biologisk mångfald i växtarter med en betydande andel endemiska växter som inte finns någon annanstans i världen (det uppskattas att 18% av alla växtarter i vårt land är endemiska). Om vi ​​tar hänsyn till den relativt lilla täckningen för vårt land är ovanstående uppgifter, om inget annat, imponerande.
I klimatet, från torrt till fuktigt och regnigt, med relativt milda vintrar och en särskilt lång solperiod i nästan hela landet. Med andra ord klimatförhållanden som är särskilt gynnsamma för utvecklingen av biodling
I den geografiska lättnaden, kontinuerliga förändringar från lågland till bergiga – halvbergiga och öar som du knappast kan hitta i andra länder med motsvarande växling
I den biologiska mångfalden av växtarter medan växter och träd från olika jordar i många fall existerar i samma områden, vilket ger honungen du samlar speciella smaker och aromer
Den mycket höga nivån av erfarenhet och kunskap som bärs av grekiska biodlare som överförs från generation till generation samt deras kontinuerliga modernisering och utveckling