Olivolja

Hitta rätt Extra Virgin olivolja för dig

och förvandla din måltid till en riktig medelhavsupplevelse

Terra Greca distribuerar det bästa som det grekiska landet kan erbjuda. Särskilda kvalitetskontrollprotokoll tillämpas i varje steg. Från lagring till slutprodukter övervakas den extra jungfruoljan för att säkerställa dess utmärkta kvalitet. Mitera är en extra jungfru kallpressad olivolja, Koroneiki-sorten av oliver samlade från Heraklion på Kreta. De viktigaste urvalskriterierna är de traditionella och naturliga odlingsmetoderna, bekräftelsen av närvaron av de positiva organoleptiska egenskaperna och frånvaron av negativa under de kemiska analyserna. Olivernas kvalitet och mognad säkerställer en hög nivå av näringsämnen, såsom polyfenoler. De speciella organoleptiska egenskaper som definierar, Terra Greca väljs så att dess kvalitet och smak säkerställs och förblir oförändrad över tiden.

Egenskaper för utmärkt olivolja. Färg ljus, ljusgrön. . Fruktig arom, full av dofter från den rika slätten. . Smak av färsk, omogen frukt, mild, med medelstark bitterhet och kryddiga egenskaper. . Vår olivolja riktar sig till vanliga konsumenter men även restauranger som har ett gemensamt inslag, sökandet efter en utvald produkt av högsta kvalitet och utsökt karaktär!

Vårt extra jungfruolivolja kännetecknas av sina höga halter av fenolämnen och av den anledningen har den upprepade gånger tilldelats Gold Award för sina polyfenoler. Det har också hedrats för att stödja kulinariska skapelser, och därmed vara många kockars favorit, liksom för att stödja hälsoforskning.